Over ons

vcnAls toeleverancier is VCN mass turning gespecialiseerd in het verspanen van verschillende soorten staal, roestvast staal, aluminium, koper en messing. Ook moeilijk verspaanbare variëteiten zijn voor onze machines en specialisten vaak geen probleem. De producten variëren van eenvoudig tot complex met zeer nauwkeurige toleranties, bedoeld voor alle denkbare toepassingen. Het accent ligt op series vanaf 1.000 stuks, echter ook kleinere series complexe delen en aanloopseries kunnen wij concurrerend aanbieden.

Verspaningsproces
Met behulp van moderne en stabiele machines, die computer ondersteund geprogrammeerd worden, wordt het product vrijwel altijd in één bewerkingscyclus vervaardigd, wat ten goede komt aan de kwaliteit en de prijs. Deze geavanceerde en complexe CNC-machines bewerken middels draaien, polygoondraaien, frezen, kotteren, boren, tappen, brootsen, enz., staven van max. Ø100mm tot halffabrikaten of eindproducten. Alle machines zijn afgevuld met de modernste snijvloeistoffen, een voorwaarde voor een optimale verspaning en een sublieme oppervlaktekwaliteit.

Reiniging
Voor het reinigen van de producten beschikken we over een volautomatische wasstraat. Hierin worden alle producten gereinigd en ontvet, tot een oppervlaktespanning van minimaal 40 mN/m. De combinatie van snijolie en perchloorethyleen in deze moderne gesloten (milieuveilige) installatie, staat garant voor een schoon en vetvrij product. Ter voorkoming van vlekken en corrosie worden de producten na reiniging door medewerkers met handschoenen verzendgereed gemaakt, waarbij standaard corrosiebeschermende maatregelen worden genomen.

Kwaliteit
Nauwkeurige controles tijdens de productie dragen zorg voor een goed product. Op de bufferbanen vindt na het reinigen een strenge eindcontrole door de kwaliteitsdienst plaats, hetgeen een garantie is dat uitsluitend producten onze fabriek verlaten die aan de gestelde eisen voldoen. De operators en kwaliteitsdienst staan een zeer modern ingerichte meetkamer ter beschikking, met vele meetmachines en gereedschappen.

Logistiek
Na de eindcontrole worden de producten volgens uw wensen verpakt. Dit kan bijvoorbeeld in kartonnen dozen, in onze gesloten KLT bakken, met of zonder corrosiewerend papier, u mag het zeggen. In het magazijn kunnen voorraden worden aangehouden van producten die periodiek geleverd worden. Levering geschied standaard franco uw adres, op het door u gewenste moment, met ons eigen vervoer of met een externe transporteur.

Nabewerkingen
Voor eventuele nabewerkingen als thermisch ontbramen, harden, slijpen, honen, leppen, polijsten, montage, enz. en oppervlaktebehandelingen als anodiseren, verzinken, vertinnen, vergulden, verchromen, enz. hebben wij een groot aantal geselecteerde toeleveranciers tot onze beschikking en voeren wij die wensen graag voor u uit.

Technische dienst
De monteurs van onze technische dienst staan borg voor een machinepark in topconditie, hetgeen een voorwaarde is voor een goed product. Omdat wij weten dat een betrouwbare levertijd voor u van doorslaggevend belang is, worden van alle essentiële onderdelen binnen het productieproces reserveonderdelen of back-up installaties beschikbaar gehouden. Om diezelfde reden hebben wij er bewust voor gekozen van elk type machine meerdere exemplaren aan te schaffen, zodat bij onverhoopte machine-uitval de productie zonodig onmiddellijk kan worden overgezet.

Tot slot
Met een team van ervaren en goed opgeleide medewerkers staan wij garant voor kwaliteit, waaraan geen concessies worden gedaan. Onze krachtige organisatie is te typeren als flexibel, efficiënt en betrouwbaar, waardoor wij u hoogwaardige producten voor concurrerende prijzen kunnen aanbieden. Als wij zaken met elkaar doen, zult u ervaren dat de met ons gemaakte afspraken stipt worden nagekomen. Kortom, met VCN kunt u uw productieproblemen minimaliseren en daardoor uw kostprijs verlagen.