Geschiedenis

2008
Forse investeringen in het gehele productieapparaat, vervanging van verouderde productiemachines en uitbreiding tot in totaal 17 stafautomaten. De productie beschikt nu over 2 hypermoderne productiestraten, t.w. 9x Index Speedline draaimachines en 8x Tornos Deco langdraaiautomaten. In gebruikname Mayfran centrale installatie voor filtering snijvloeistoffen en automatische bevulling van de machines. Voor de behandeling van de grote hoeveelheden spanen is een nieuwe Mayfran spanenbehandelings installatie geplaatst, die het verlies van snijvloeistoffen tot een minimum reduceert.

2007
Uitbreiding productie met 2x Index C65 Speedline draaimachines. Nieuwe volledig geautomatiseerde wasstraat, nieuwe meetkamer, ventilatie en koeling productieruimte, verplaatsen magazijn gereed product en herinrichten magazijn grondstoffen.

2006
Uitbreiding bedrijfspand tot 2650 m2 vloeroppervlakte. Bedrijfsnaam gewijzigd in de internationaal beter klinkende naam VCN mass turning.

2002
Koerswijziging. Afstoten van freeswerk en kleine series, vanaf nu uitsluitend grotere series complex draaiwerk. Afstoten van een aantal jonge machines die niet meer pasten in de nieuwe visie, aanschaf van een aantal nieuwe stafautomaten. In de jaren daarna uitbreiding machinepark tot 12 stafautomaten.

2000
Uitbreiding bedrijfspand tot 1900 m2 vloeroppervlakte. Forse investeringen in het machinepark.

1997
In mei werd het huidige pand aan de Branderij betrokken, met een vloeroppervlakte van 1300m². In de jaren daarna werd fors geïnvesteerd in het vervangen en moderniseren van het machinepark, wat hoofdzakelijk bestond uit gebruikt aangeschafte machines.

1992
In februari plaatsing van de eerste CNC draaimachine in een garagebox van ca. 25 m2 in Grijpskerk (gr). Deze ruimte werd al snel te klein, waarna in juni een pand van 360 m2 aan de Auwemalaan te Leek werd betrokken. Datzelfde jaar nog is de landbouwtak afgestoten, is men zich geheel gaan richten op de toelevering van draai- en freeswerk en werd de bedrijfsnaam gewijzigd in de toepasselijker naam Verspanings Centrum Noord.

1991
Door de sterk seizoensgerichte landbouwmachinemarkt werd besloten de basis te verbreden door het toeleveren van draai- en freeswerk aan derden.

1990
Oprichting bedrijf in april door de heer W. van Die, onder de naam Van Die Constructie, met als hoofdactiviteit het ontwerpen en (laten) produceren van landbouwmachines. De productie was bij verschillende bedrijven ondergebracht.